Nieuwe kijk op de praktijk: Wisselwerking wetenschap en zorg leidt tot verfrissende aanpak long-term care op 22 en 23 januari 2015 – Hermitage Amsterdam (Dutch)

by admin
henri snel_long term care_161henri snel_long term care_203henri snel_long term care_204henri snel_long term care_215henri snel_long term care_225henri snel_long term care_236henri snel_long term care_257henri snel_long term care_260henri snel_long term care_266henri snel_long term care_282henri snel_long term care_294henri snel_long term care_303henri snel_long term care_304
henri snel_long term care_317henri snel_long term care_346henri snel_long term care_375henri snel_long term care_393henri snel_long term care_402

De zorgbehoeften van mensen veranderen, Henri Snel participeerde in het symposium voor de ‘long-term care’. Professionals en beleidsmakers in de zorg zoeken naar vernieuwing van de zorg. Wetenschappers verkrijgen door onderzoek goede inzichten op het terrein van de zorg. En opleiders staan voor de vraag hoe vernieuwingen in de opleiding te verwerken. Wát zou er gebeuren als professionals, wetenschappers en opleiders de handen ineen slaan?
22 en 23 januari 2015 vond in Amsterdam het eerste congres plaats waarin wetenschappers en praktijkmensen hun kennis en ervaring bundelen, gericht op vernieuwing van de langdurige zorg.

De organisatie van dit congres was in handen van de Universiteit van Amsterdam en Cordaan. Zij hebben het initiatief genomen om te komen tot een Long-Term Care
Partnership
om een impuls te geven aan de langdurige zorg. Doelstelling van het LTCP is een brug te slaan tussen onderzoek, praktijkkennis en opleiding.
Een vernieuwende zorgpraktijk vraagt om een andere manier van kijken. Kijken naar wat er voor – soms kwetsbare – mensen écht toe doet. Kijken naar het eigen professionele handelen en andere keuzes durven maken. Maar ook uitproberen en ontdekken wat voor mensen het verschil maakt voor hun kwaliteit van leven.
Nederlandse en internationale inleiders schetsen gedurende 2 congresdagen voorbeelden van een succesvolle wisselwerking tussen wetenschap, zorgpraktijk en beroepsopleidingen. Staatssecretaris drs. Martin van Rijn sloot het congres af.