Het Odensehuis Amsterdam is de winnaar van de derde Movisie Participatieprijs (Dutch)

by admin
Movisie Participatieprijs_henri snel

Het Odensehuis Amsterdam is de winnaar van de derde Movisie Participatieprijs. Op 29 januari 2015 ontving de Stichting Odensehuis uit handen van de jury een geldbedrag van € 2500,- en een pakket met prijzen. Dit jaar was het thema van de Participatieprijs ‘Het nieuwe verdelen’. Hoe kunnen mensen, werk, zorg, huishouden, vrijwilligerswerk en andere activiteiten combineren? Volgens de jury heeft het Odensehuis hier een goed antwoord op.
Een Odensehuis biedt een plek voor en een stem aan mensen met dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning, activiteiten en advies. Uit het juryrapport: ‘Dit inloophuis voor dementerenden heeft een mooie opzet. Het is een vrijwilligersorganisatie die functioneert naast en met het professionele zorgaanbod. Dit concept verdient navolging. Het combineren van vrijwilligers en professionals rondom het actuele thema dementie, is een aanpak die past bij de huidige ontwikkelingen binnen de samenleving.’